Saturday, 31 December 2011

good bye to sorrow in 2o11 , welcome the happiness to 2o12

bile faqihahrahman mule b'bicara
good bye to sorrow
not joy k ??
joy will keep in my heart forever
but for sorrow
i will kick u to the sea yearhh !
goodbye to 2011

welcome to the 2012
i hope this years will be a happiness years
be more matured in this years
be a good daughters
be a good students
be a good gurls
be a good sisters

bui bui ,
goodbye 2011 


corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat

Monday, 19 December 2011

i am a donor blood forever .. wink*

bile faqihahrahman mule b'bicara

today i dont like to say anything !!
because i am here to spend time together
with my famili

kitaorang dah start cuti sem
soo memang besh la akan duk umah
makan tidur makan tidur
  
sebelom balik cuti sem tu pown
ayah yg datang ambik
+ adik yg form 1 tu nak dtg jln kat perak nie
agpon waktu hantr sy kat sana
dia x g pown

d sebabkan dia kene daftar maosk kt
MRSM KUALA LIPIS
after that we have a meal at
BUMBUNG BIRU AT MENARA CONDONG

sharp at 2 pm we are going back at pahang
do enjoy it with this pics 

nie la budak busuk yg di cakapkan tuu
werkss !!
suke baca blog akk kan ?
hambik kau (:
ermmhhh
before cuti sem saya ada hajat nak derma darah taw
akhirnya sampai gak hajat nie
HB saya 12.7
lepas laa
soo excited nak derma darah taw

masuk kali ni kali ketiga daa
saya derma darah
berkhidmat untuk negara laa katakan
have enjoy with this pics

for the 3_rd time donor blood

enjoy my holiday together
and waiting for him
to enjoy our holiday together 

p/s : xsuke sangat dah update blog sebab ada fake stalker here
i hate them soo muche 
ko x payah laa nak sibuk pasal aku daa
aku x sentuh pon life ko daa
for your information :
aku x hadap laa ngn muke kau tuu !!!
mind your words and your worlds
jgn sampai aku naik angin lagi sekali !!

corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat

outing outing !!!

bile faqihahrahman mule b'bicara

OMBAK RINDU 
nie sume penangan ombak rindu 
di sebabkan kt telok intan depa x ambik 
ombak rindu punye movie
kitaorang nak jgak tengok nye
kene laa pergi taiping kan

xpe xpe xpe
demi ombak rindu
bermula laa perjalanan kami
dari rumah kami
pilot : nurui
co_pilot : kak aina
selaku di belakang : kami bertiga ( aini n dilla )

++ ngn kete jun plak 
pilot : jun 
co_pilot : mira 
penumpang nye : kina n syra

tujuan yg satu di taiping mall !
tiket dia : RM 10
affordable !
lepas tengok wyg cuci mata jap
n then 
balik semula k telok intan

not more than that
because time is more jealousy  to us
more time are spend in the car only
okie !
here are the pics 
enjoy it !!
dont like ??
dont see stupid !!




captured by me me me !!
credited to model : hot bebeyh !!



credited to nurui <3

not a very long story because
we had a very sad moment at here
never mind as long as we can spend time
all together here
thanks for this moment
even we get a little bit of propaganda 
a lot of moment in this date
make my life full with sweet and sour
see u next time yearh !!

corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat

Monday, 5 December 2011

happy bufday to me !

bile faqihahrahman mule b'bicara

wink wink 
suke suke
bahagia je rasa 
minggu lepas keje mlm
soo nye
dapat laa cuti 3 hari kan

op corse la balik temerloh
pahang 
most i love 
dapat rehat2 kat umah kan
bole hilang stress jap

6/12 nie ari jadi saya taw
tapi x sangka la plak dapat hadiah awal kan
terima kasih dear
serious xleh nk sebot nama kat sini
sumpah ! banyak gile stlker kat sini
thanks sklai lagi
love u soo muche laarh !

nie la gambr bear tuu



not finish with that
i got bought a new dress also
tahararara  !


nie laa baju yang di beli tuu
shantik x ?
best laa jgak dapt g jalan2 kat masjid india tadi
walau pown sekejap je bersama si dia
yang pasti
saya pasti happy bersama dengan kamu
love u soo muche !


corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat

Sunday, 20 November 2011

rayyan danial fadal (hearts) qaisara amanda

bile faqihahrahman mule b'bicara


bermula segala nie daripada wad 3c
wad baby
memang saya suke baby 
tapi x suka bile dorang menangis

what i want is 
rayyan danial fadal
and qaisara amanda
but
i dont know who is the fathers
but 
what i know is only waiting
and waiting 



corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat

Wednesday, 16 November 2011

NOT DESPERATE IN LOVE !

bile faqihahrahman mule b'bicara

what i mean here
is 
the other person i waiting
but
the other person coming
how 
my heart can accept all this
how 
can i live without u

how come my heart to be a normal heartbeat 
because i always get a tachycardia
when i got your text

now 
i want to tell that no other one 
can replace u in my hearts
yes
no other else
i only waiting for my mom choosen

what i want to tell here is
dear my friends
i cannot accept to be your lovers
because
i am faithful
and 
I AM NOT DESPERATE IN LOVE !


corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat

Tuesday, 15 November 2011

seharian bersama mereka ~

bile faqihahrahman mule b'bicara


AHAD
of course laa time nak rehat_rehat kan
penat nye praktikal skang nie
tapi di sebabkan SN yang ajak
pergi jugak laaa

serious memang penat gile kalau hari ahad nak outing
kalau minggu praktikal kan
layan jelaa 
kitaorang pergi 6 orang
ORANG , nurui , k.aina , tan2 , syra n hazirah
mula nye ingat umah sn tuu umah bandar taw
tup2


sekali umah kg 
wow ! amazing
sy x pernah lagi pergi kag yang ada sawah
bendang atau nama lain dia taw
sweet !

sesampai je kat kg SN tuu
memang nampak mcm besh !
sejuk je kg kat situ taw
tujuan sebenar ktorg g umah sn tu
sbb nak tolong dia masak2

dia ade bt makan2 umtuk mmber dia
kami laa yg tolong2
n then bila tiba ptang mata pown ngantok kan
sudah di sorong kan bantal
apa lagi
tido laa jawab nye
kui2

jom berjamuan dengan gmbr2 nie taw 

the 5 of us yang pergi



the 4 of us
berlatar belakang kan sawah padi
cantik kan ?
sejuk je mata memandang taw

ketika aku dan nurui merempit
syok gile
abis bendang kitaorang pusing2 taw
syok !


take a pics for a while
tulaa haikal
budak kecik berbaju kuning
bole pulak ckp aku comel
aku comel k ?
haha
dia je yang tahu

cantik kan pemandangan nie
nak tunjuk burung terbang sebena nye tuu

ini pulak kesayangan saya
nurui + kak aina
hearts them soo much

the ends of story at kg chikus
minggu depan nak g sini lagi laa
bole jumpa opah n haikal
terubat rindu bila duk kg nie
minggu depan nak turun sawah pulak laa
see u next time !


corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat

Wednesday, 9 November 2011

pengorbanan atas kecelakaan

bile faqihahrahman mule b'bicara

first of all
korang mesti ada pasangan hidup kan 
untuk menemani siang dan malam
untuk menemani hidup korang right ?
untuk share perasaan
untuk kongsi masalah
untuk settel kan masalah
macam2 lagi laaa

korang mesti sayang BF/GF korang kan 
sayang mcm mana tuu
x kisah laa mcm mana kan
nak2 pulak yang jenis dah stay bertahun_tahun kan

cube korang fikir ini
andai kata laa kan
pakwe korang accident n koma
kaki dah x leh nak gune daa 
kene laa potong kan

koma pulak untuk jangka masa yang lama
korang still nak jaga x ??
up to korang laa nak jaga k x kan
tapi cerita kat sini 

sweet couple nie dah kapel selama 5 tahun 
pergi la dating sebab masing2 duk jauh kan
accident !
kaki lelaki nie kene potong sebab kene gelek ngn lori
koma pulak tuu
cedera parah kat kepala
soo nye makwe dia pergi la melawat dia 
tengok keadaan lelaki tu macam mana
perempuan tuu terus keluar sebab tengok keadaan 
lelaki tuu memang teruk gile

muke dia pown bukan mcm lelaki tuu dah
keadaan nye yang tak terurus
rambaut yang panjang
makan pown langsung tak

perempuan tuu akhir nye buat keputusan tinggalkan lelaki tuu
sebab perempuan tuu pikir yang dia kene teruskan hidup dia
x kan nak tunggu lelaki tuu 
lelaki tuu dah cacat
bukan bole tanggung hidop perempuan tuu lagi

genap 10 bulan lelaki tuu pown sedar daripada koma dia 
lelaki tu tanya lah mak dia 
"A dtg x mak "
mak : sekali je dia pernah datang , tu pown waktu kamu 
mule2 masuk kat wad nie .
lelaki tu pown diam seribu bahasa

tapi perempuan tu sempat titipkan 1 surat untuk lelaki tuu

" assalamualaikum awk , mungkin waktu awak baca surat nie saya dah x da 
dalam hidup awak. bukan saya tak nak tunggu awk tapi saya masih
ada kehidupan saya untuk di teruskan. maafkan saya sebab buat awak 
macam ini. saya rasa awak x bole nak bahagiakan saya lagi .
saya pergi dpd hidup awak nie untuk cari kebahagiaan. saya tak nak hidup
saya terseksa. 
maafkan saya awak. halalkan makan n minum saya ye.
assalamualaikum . "

berderai air mata lelaki tuu.
dengan sepantas kilat lelaki tuu terus memeluk mak nye
besar nye pengorbanan seorang ibu ketika anaknye sakit
tapi sudah kurang anak yang sanggup jaga mak dia 
waktu tua
kalau x anta kat hospital semata_mata nak suruh nurse jaga
n rumah orang tua

tapi cube korang fikir balik kenapa mak kita x anta kita 
kat rumah anak_anak kecik sewaktu kita kecik
untuk dijagakan ?
pengorbanan seorang ibu tidak ternilai 

kasih ibu tetap kasih selamanya
kasih kekasih belum tentu selamanya
kerana kasih kekasih akan hilang sekelip mata
apabila di timpa kecelakaan sebegini rupa




corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat

OSCE , FINAL EXAM n PRAKTIKAL

bile faqihahrahman mule b'bicara
debaran osce dah lepas
same goes ngan final
nie tiba masa nye praktikal plak

penat nye kaki 
dah lama x masuk wad n kerje kat 
wad medikal n surgikal nie
memang gile penat !

mak 
sakit nye kaki
dpd 7 pg until 2 pm
non stop working n walking
spe tahan mcm tu

pesakit ku sekalian 
cepat laa sembuh ye
jgn sampai yang merawat kamu plak yang sakit
tapi nampak gaya nye memang sakit daa nie
i got fevet
this is because of nosocomial infection !
oh no !

letih nye badan saya mak
sampai bile saya nak jadi mcm nie ?
x larat laa
ermmhh
ntah sampai bila laa nak jadi mcm nie

lenguh kaki n badan
semata_mata nak tolong orang
tapi ikhlas kan hati ku 
ya allah sebab nak menolong 
mereka yang dalam kesusahan

pak cik yang dalam HDU too
harap2 cepat sembuh taw
 x sampai hati nak tengok muka mak cik tuu 
asyik sedih je tunggu pak cik

betapa besar nye pengorbanan mak cik tuu
sanguup tunggu pak cik tu taw
tapi kalau mak cik tuu sakit 
nak k pak cik tuu tunggu mak cik tuu ?
nak k mak cik tuu tolong lapkan muke mak cik tuu
mcm mana mak cik tuu buat sekarang erh ??

tu semua belakang cerita laa
asalkan pak cik tuu cepat sembuh 
amin ~

corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat

Sunday, 30 October 2011

final exam around the corner

bile faqihahrahman mule b'bicara

good luck for final exam!
do the best
jwb elok2...biar dapat DEAN LIST
baca doa banyak2taw
stdy smart not stdy hard 
(:
for my special sugarcandy

walaupown saya x anta mcg tuu kat awk 
hope awak taw apa yang nak saya sampaikan kat awk
gud luck dear !
same goes to me
minggu nie saya pown final jugak 
(:

gud luck to me too
hari jumat nie
weee 
balik pahang
kalau sempat bole laa kite outing sama2 kan
yang penting
awk kene laa jemput saya
that's all 
xde pape yang nak di repek kan disini
see u soon
mood : tengah study ALIMENTARY & ENDOCRINE

corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat

Thursday, 27 October 2011

setahun dlam kenangan

bile faqihahrahman mule b'bicara

hari nie 27hb right ?
cukup laa aku dan dia
setahun
berkawan menjadi
teman tapi mesra

kitorang kenal memang la daripada form1 lagi
tapi lately hubungan nie jadi lagi rapat 
notes for you :
hope we can be a friends forever
ingat taw yang kite nak graduate sama2
awk
jgn lupe dtg bile saya konvo nanti taw
biar la lambat lagi pown
hehe
saya pown akan datang kat majlis konvo awk 
jangan risau k ?

lastly i want to wish to u
happy one years with u 
(:

corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat

Monday, 24 October 2011

I'M IN LOVE WITH OSCE

bile faqihahrahman mule b'bicara

OSCE 
korang tahu k osce tu apa ?
xtaw kan
xtaw better shut up !

yang penting saya dah lepas dugaan osce nie
minggu depan final exam plak
lepas final exam
we are going to holiday
bye2 !!

corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat

Friday, 21 October 2011

aku dan mereka with the new pizza .. love it !

bile faqihahrahman mule b'bicara

yang sebenarnye
dan sebenarnye
macam lagu yuna daa kan
plan nie daripada hari isnin lagi
nak g makan pizza

ini semua gara2 AINIALIAS
yang mengidam pizza
sanggup dia belikan pizza untuk kitaorang
untuk di sharekan dlm class
thanks ani (:

today is the days
friday !
mule2 NNJ x nak g taw
huh !
ada hati x nak g 
boleh jalan laa kalau awk nk buat ngn muke comel awk tuu
at last kami pown sampai kt PIZZA

memang dah berpakat 
nak beli untuk set 4 orang punye
pastu ada hati nak ADD-ONS lagi
fulamak nasib baik laa ani suruh lepas makan
baru add-ons
mmag kenyang gile laa dengan set tu je

kami pergi pizza hari ni d sebabkan ari ni kan 
ari jumaat
soo
dapat laa rehat lama sikit
lepas melantak 
kami pown rehat laa dulu
sementara makanan turun ke perot

masing2 buke la cerita waktu kecik2 dulu
cerita pasal adik-adik
cerita pasal gaduh
memang kelakar
tersenyum bila ingat balik taw

for the conclusion here is
i want to say that i love u all
abd u are my best friends that ever i had
thanks because be my friends even in joy and sorrow
and lastly
enjoy with our pictures 
if u dont like 
please press X at your top right side 
(:

nie laa pizza yang di order

ini larh mereka
ani , NNJ , kak aina

nie plak gambar ME + KAK aina
nie waktu NNJ ckp nk kandid (:

nie plak waktu hirup sup dia
sedap nye !!


kak aina + me + aini alias
x sabar nk mkn pizza tuu !
ngee x sabar nak mkn !
mood : tengah asah garfu n pisau (:
not finish with this
after class we go to shopping !
tapi sayang nye
gambar tuu sy x sempat nak ambik
lain kali laa masuk kan

oryte dear
that's all about my wonderful fridays 
see u soon 
(:

corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat

Wednesday, 19 October 2011

JODOH KETENTUAN ALLAH S.W.T

bile faqihahrahman mule b'bicara


dear my heartbeat
please hear this 
apa yang saya nak cakap and tuliskan kat sini

jika sesuatu benda itu milik kita
jangan risau 
jangan khuatir
jangan gelabah
jangan cepat melatah
sesuatu benda itu tetap milik kita

apa yang saya nak coretkan kat sini
tentang jodoh
kita x bole nak tentang perjodohan kan
sebab kita tak tahu siapa jodoh kita
tak semestinya orang yang kita kapel sekarang ni
jodoh kita right ?

x semestinya yang dah bertunang tuu
jodoh kita
sebab ALLAH jerw yang taw 
sapa jodoh untuk kita

ini kerana kita diciptakan berpasang-pasangan right ?
don worry be happy ladies and gentleman
bg yang dah frust bercinta tuu 
cool k 
akan ada jodoh korang satu hari nanti

biarlah dia pergi jauh beribu batu sekali pown
seberang laut sekali pown
negara lain sekali pown
kalau dia tetap jodoh korang
dia akan datang balik cari korang

bagi yang tidak pernah bercinta lagi
simpan larh madah-madah cintamu untuk jodohmu
pelihara larh cinta pertama mu

cinta akan datang tanpa disedari dan diundang
cinta akan datang dalam sekelip mata
tanpa kita sedar
tapi kebahagian itu dapat dirasai right

bahagia disamping orang tersayang
rasanya lain berbanding berada disamping famili
tapi ingat jangan larh alpa dengan kebahagiaan tersebut
satu hari nanti
kamu akan jatuh tersungkur dengan perpisahan
keranan
ini adalah mainan dunia

lasty 
apa yang saya nak cakap kat sini
jangan tentang sesuatu perjodohan kerana
ada hikmah di sebaliknya
hanya allah sahaja yang tahu 
assalamualaikum
(:

corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat

Saturday, 15 October 2011

my favourite songs

bile faqihahrahman mule b'bicara

why i choose this songs 
it is because i like it
i wish you were here

sebab waktu kita susah baru kite nak ingat member2 kite kan
tapi bukan saya
saya akan bersama mereka tidak kira susah dan senang
tidak kira masa
x kisah laa waktu nangis
suka duka marah merajok
in many situation

sukar untuk di gambarkan 
hamboi ayat nak gempak sahaja
what the important is when we far from family is
FRIENDS
who can understand our situation
when we get far from them

sori NNJ sebab tolak pinangan awk
untuk menonton al-hijab
saya takot laa nak tengok cerita hantu nie
kite tengok cerita lain bole x
bole kan

tapi tamau laa cerita too
takot
eden takot
tapi cakap set gedebe kan
x kan takot kowt 
hahaha
whatever laa orang nak cakap apa pown

not to forget to my mr.SUGARCANDY
thanks for everything
thanks because more understand me
jgn nak buat keras kepala sangat laa
geram taw
miss u soo much
here i give you a flowers to you
i hope that
you can keep the flowers until i die
ewah ayat x boleh nak blaa langsong 
werks !
see u next time dear 
with the heart full with a miss for you 



corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat

Wednesday, 12 October 2011

where my spirit has gone ?

bile faqihahrahman mule b'bicara

OSCE + FINAL EXAM
wah 
damn damn damn
mmag mati laa bulan nie
24/10 nie ade OSCE

1/11 nie dah start final exam
kenapa laa cepat sangat masa berlalu nie
hope i can survive in this killer months
mula dpd minggu nie 
nota nota nota nota 
kne laa start baca daa kan

tp semenjak 2 menjak nie plak laa
tetiba je jadi ngantok ssngat taw
pelik laa
study hard laa
baru laa dapat dekan kan
dekan k
i hope soo (:

thanks to NNJ , AA, and kak AINA
x lupe jugak kt my bibip
sebab sudi dgr mslh saya
hope our relationship never ends
love u all soo much

and not to forgot my note to 
miss AZWIN :
saya x kisah pown pasal AH tuu
x kisah dia nak kapel ngn sapa2 pown
dia nak kahwin dengan PEREMPUAN mana pown

tp jgn laa kacau saya daa yerw
x payah laa nak jual cerita saya kat blog awak tuu
saya x hegeh pown kat AH
buat apa saya nak hegeh kat dia 
kalau dia yang datang cari saya

buat apa dia datang cari saya balik
tu makna nye saya hegeh kat dia k 
saya rasa x kowt
saya dengan dia juz kawan

enough talking about that 
sebab saya x nak ambik tahu daa pasal nie
x yah laa awk nak cerita apa2 pown pasal dia kat saya dah
not interested at all
lagi 1 laa kan
TOLONG JANGAN NAK CERITA PASAL SAYA KAT BLOG AWK
SAYA ADA MARUAH JUGAK
AND
APA YANG AWK CERITA TENTANG SAYA SEMUA NYA X BETUL
SOOO
JANGAN NAK PANDAI2 BUAT ANDAIAN SENDIRI K
A LOT OF THINGS THAT YOU DID KNOW
 tu jerw yang saya nak gitaw

STOP TALKING ABOUT ME
AND
DO NOT DISTURB MY LIFE AGAIN !



corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat

Tuesday, 11 October 2011

lakonan bersama mereka

bile faqihahrahman mule b'bicara

rabu
11/10/2011
class macam biasa
tapi ada lakonan untuk subjek
sociology in nursing
kene socio sokmo laa

kami berlakon pasal
kecantikan zaman dahulu dan sekarang
wah3 !
look like interesting topiks right ?
herrmmhh
mmag lawak laa
1 class kowt duk gelak tadi

nampak mcam jadi jerw lawak kitorang
x take pics laa plak tadi 
sikit jelaa
nie nak tunjuk 
gambar kwn yang pertama saya jumpa
lepas datang kat perak nie
sabieha sulaiman 

nie la sabieha sulaiman
nie plak kak aina
sama negeri dengan saya 



ketika kami menggila di dlam kelas


konon nye nak cari gaduh laa sangat kn ?

heeheeh
gila-gila remaja
see u soon !

corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat

Monday, 10 October 2011

adik ku HYPERVENTILATION

bile faqihahrahman mule b'bicara

sharp at 7.43
got 1 message received
but i still in the bathroom
abaikan laa 
ingatkan mcg dpd sapa laa 
magrib2 nie kn

bila dah kuar bilik air
read that message
owh !
from my brothers
that message says that 
"please call me back"
as usual my bro always like that
save his kredit much more

after pick up the kol my bro answers
cakap2 mcm bisas je
pastu tiba2 plak dengar suara abah
suruh abg terus terang dengan aku
debar di hati mula laa rasa lain macam je

n then aku pown cakap la nk ckp ngan abah kn
abah xnk ):
mak yang cakap
tell me that
adik masuk emergency nie
mak abah on the way nak g hospital laa nie
astarfirullhalazim !
menitis laa airmata ku disaat itu jugak

adik ):
sedih nye akk 
saat adik sakit akk xleh nak teman adik 
rupanya adik ada HYPERVENTILATION
hyperventilation nie terlalu banyak oksigen dalam peparu
soo .. adik kene bernafas dalam plastik bag 
macam gambar kat bawah nie 

dlm masa terdekat nie bag nie sentiasa kene ada dengan dia taw
lepas dpt treatment dpd doktor
saya pown kol laa dia
bole plak dia tanye smpai bila dia nak pakai bag tuu
sekali lagi hati ku menjadi sebak
sabar laa dik
sekejap jerw sume nie

terpaksa laa aku cover suara yang serak ini
always text n kol dia
risau laa
adik dah laa duk jauh
duk asrama plak tuu
abah n mak pown jauh jugak dpd adik

patut la sebelom magrib tuu
akk teringat kat adik taw
nie laa adik saya
hafni rahman


baru form1
nie gmbr waktu raya <3
akak xtau laa muke adik waktu sakit 
macam mana kan
insyaallah akk akan balik minggu depan
nasib baik
kita jumpa minggu lepas kn
adik
please take care yourself taw
love u so much !

corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat

Sunday, 9 October 2011

kekejaman dunia

bile faqihahrahman mule b'bicara

si kecil yang sangat kesian

Anak perempuan kecil yang malang ini memberitahukan ibunya,"Mama, aku baru saja melukis memakai lipstik mama".

Ibunya yang mendengar hal itu lalu melihat lipstik mahal yang baru saja dibelinya telah tinggal setengah dan wajah dan tangan dan baju anak perempuan telah belepotan dengan lipstik tersebut. Dengan sangat marah, ibu itu mengamuk dan memukuli anak perempuan kecil yang malang tersebut tanpa menghiraukan tangisan dan jeritan dari mulut kecilnya.

Kemudian setelah berhasil melampiaskan emosinya, ibu ini baru sadar kalau anak perempuannya sudah gak bergerak lagi. Ia pun menguncangkan tubuh anaknya sambil menangis dan memohon agar anak perempuannya membuka matanya.

Tapi terlambat,..... jantung anak perempuan itu telah berhenti berdetak.
Dan saat sang ibu melihat ke seprei tempat tidur anaknya, disitu tertulis sebuah tulisan dengan tinta lipstik merah yang tertulis: "Mama, aku sangat mencintaimu"

betapa tegarnye seorang ibu memukul anak nye 
sedemikian rupa
kejam nye hati mu ibu
tidakkah kau tahu 
anak itu memahami mu 
tidak kan

bukan k seorang ibu langsung x bagi seekor nyamuk
pown hinggap di badan anak nye kn
apatah lagi untuk memukul dan mencubit
setelah posting di labour room
timbul naluri keibuan di situ

lihatlah anak kecil ini
saya jaga dia dengan penuh kasih sayang
di sebabkan ibu nya still lagi kene admit kt ward
terpaksa laa kami jaga
bagaikan anak sendiri 

nak cubit pown xsanggup kn ?
tapi saya cubit je (:

geram taw
betapa chubby nye baby ni dilahirkan di dunia
tapi sayang
baby nie sakit
):
hurmmmhhh
jaga diri elok2 yerw bila daa besar
be a good gurls
tamau lawan cakap mama n baba
jadi anak yg solehah
jadi kakak yang baik

miss this baby soo much
miss her cheeks 

waktu kerje kt wad baby (:
sweet memory with the babies
harapan saya 
sayangi lah baby anda
kalau laa korang boleh tengok macam mana muke baby tuu
waktu sakit kn 
allah jer yang taw sakit nye macam mana
dengan wayar oksigen
suction
injection
dxt
incubator
phototherpy
and many more
love ur babie before too late

corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat

Thursday, 6 October 2011

what happen right know

bile faqihahrahman mule b'bicara

kau semakin jauh dengan aku
dan 
kau pula semakin dekat dengan aku
siapa jodoh aku sebenar nye nie 
apa yang patut aku buat nie 

kedua dua nya aku sayang
sungguh aku tipu diri aku
kalau aku cakap aku tak sayang kau 
tapi
aku pown tak taw perasaan ku yang sebenar nye

macam mana nie
patut k saya layan kedua dua nye 
nanti ada plak cakap yang saya ni tamak
padahal tidak sama sekali
dua- dua saya sayang

tidak dinafikan memang saya sayang awak lebih laa
MR.SUGARCANDY
dah lama kita bersama kan
awak pown dah taw perangai saya kan 
dah tahu baik buruk saya kan
banyak kenangan kita bersama kan

saat kita kuar bersama
saat awk jemput saya
saat kite pergi makan
tak sangka taste makanan awak
sama dengan saya
say betul2 terkejut taw
thanks awak sebab belanja saya hari tuu
thanks awak sebab bawa saya jalan-jalan hari tuu
thanks awak sebab hantar saya balik

cuti semester nie jangan lupe jemput saya taw
jangan lupa janji awak taw
nak bawa saya g jalan2 lagi
say tuntut nie
tapi saya 
nak mintak maaf taw
saya tak boleh nak balik dengan awak minggu nie

saya ada events
nak sambut junior datang sini
kalau bole skip 
saya dah balik dengan awak
dah lama x dating dengan awak taw
RINDU kau laa AH
tak sabar nak tunggu cuti semester nie
jangan lupa janji awak taw 

tapi kan
awak pergi lah jauh mana pown daripada hidup saya
nanti awak akan datang kepada saya jugak
awak tetap dengan saya kn
kan saya pernah cakap dengan awak

saya tak kisah awak nak kapel ngan siapa
awak pown tak kisah kan saya kapel ngan siapa
sebab nanti awak cari saya jugak
kan saya pernah cakap dengan awak

pergilah cari cinta awak
cari cinta sejati awak
kapel lah dengan seribu perempuan pown
tapi
jangan pernah lupakan saya
terima kasih awak sebab tak lupakan saya

sememang nya awk saja yang faham perasaan saya
tp saya mohon
jangan lah lukakan hati perempuan yang lain lagi
saya tak sanggup nak tengok semua ni lagi
saya tak sanggup
nak terima semua ni lagi
saya tak sanggup nak dengar cerita mereka
saya pown tak sanggup nak dengar cerita daripada awk lagi

saya nak awak tahu awk tetap
kawan saya yang paling baik
awak boleh datang bila-bila masa sahaja
sebab 
awak tetap kawan baik saya

TO MISS AZ
notes for u :
saya tahu yang awak selalu singgah kat blog saya nie kan
awak nak tengok saya update apa kan
macam nie laa 
saya taw awak masih sayang kan mr.AH tuu
go and get him right know
sebelum org lain ambil dia

MR.AH tuu memang baik n rapat ngn saya
but not more than a friends
hope you will understand that
anggap larh semua sebelum ini salah faham je
saya dah lupakan semua tuu
bukan perkara yang penting pown dalam hidup saya

lastly, go and get him 
sebelum dia menjadi milik orang lain



corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat

Tuesday, 27 September 2011

aku punya pasal

bile faqihahrahman mule b'bicara 

geram bin sebal
ko taw k perkataan tuu 
that my expression u know
aku x kacau daa hidup kau
kau jgn nak kacau idop aku laa

dulu kau jugak yg cakap kn
jgn kacau kau lagi
what the fuck laa
ingat aku nak kacau sngt ?
kacau pown x hingin weyh

ingat sikit spe yg datang dlm hidup sapa dulu
aku yg dtg dlm hidup ko k ?
ko yg dtgg dlm hidup aku ?
jgn nak tunjuk hebat sngt laa
aku xpernah ag nak nak marah2 org

tp lately prngai kau makin jadi2 kn
mcm aku ckp laa aku x kacau kau daa
kau jgn nak kacau aku lagi
tak perlu laa nak buat FACEBOOK baru

sbb nak add aku , and SI DIA
nak stalker fb aku kn
aku x hegeh laa nk update psl ko
langsung  TAK HINGIN
ko ingt aku xtaw k ko jadi STALKER blog aku nie

aku taw laa
tp sampai bila aku nak diam mcm nie kn
asal plak nak ADD aku 
lepas ko BLOCK aku
haram jadah apa nye 
BIG FUCK AT YOUR FACE
MY PATIENTS HAVE A LIMITS ALSO

jgn nak jaja crte aku la
aku memang mcm nie
ko jual laa crte aku kt sapa2 pown
bukn aku bole berubah pown
AKU tetap AKU laa
ku gtaw laa PERANGAI BURUK aku kat SI DIA pown
dia bukn nye caya kt ko pown

SI DIA lagi kenal AKU daripada KO laa
penat aku nak layan org mcm ko nie
membazir tenaga dalaman aku jerw
AS FOR YOUR INFORMATION

aku memang perempuan yang kurang hajar
bukan perempuan yang baik mcm ko tuu
BAIK LAA SANGAT
HAMPEH ADE LAA !
A BIG FUCK AT YOUR FACE !
kan dah cakap aku perempuan yang jahat 
macam gambar kt bawah ni



corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat

Monday, 26 September 2011

september

bile faqihahrahman mule b'bicara

when the september ends
what i can do in my lifes 
still thinks about u 
after what u did in my lifes

the same date that u leave me when 2 years ago
and then you cam back here
in my lifes
actually what do u what from me
i dont have anything

i dont have a wealth but only a good health
if u came to my life just to ask about my life
i can says that i am happy with my life right know

i did't hope anything from u
not even a single words that u love me
not even that
as for your information 
my family not like u
like my hearty says right know

dear , let me talk to u
i'm happy with my live right know
i have a good family
a good lovers
a good boyfie
a good frens
even
there was a little frens like 
A BITCH !
shit ! i dont like them 

but , neva mind because they are not important to me
when the september ends 
i have to go
to throw aways our memory
a lot of love memory
soory !
very soory to u
u are not deserved with me
thanks because came to my life before this
but
please dont came back for me

as u can look in this song 
when the september ends
it's shows a women waiting for her boyfie
when her boyfie get in army
so do i
i will waiting for my army
nowadays or forever
juz enjoy the song dear 




corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat

Sunday, 25 September 2011

hari ku bersama mereka

bile faqihahrahman mule b'bicara



the first things that i want to release my tension 
is with karaoke !
wah !
memang terbaek laa kan
pagi2 lagi dah outing dengan member2 taw

tempat first di tuju 
mesti lah breakfast kan
after a full meal in the stomach
teruskan laa perjalanan kami dengan menuju
KOMPLEKS MENARA CONDONG

lagu yang di sumbangkan oleh ku
BUKAN DIRIKU
dengan 
CINTA ITU KETAWA DAN AIRMATA
memang wallaweh laa 

terasa kegersangan kalau tidak menyumbangkan suara ini
haaa
agak skema di situ
biarkan.
ini blog aku dan bukan blog kau .. kau dan kau 
kat bawah tuu lagu yang aku nyanyikan
kalau xsedap 
tuh ! butang x kat belah kanan tu kan ada
silaa laa tekan di situ
kalau nak tengok 
tengok jela


CINTA ITU KETAWA DAN AIRMATA
memberi ku seribu erti 





corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat

Friday, 23 September 2011

labour room

bile faqihahrahman mule b'bicara

labour room 
adalah dewan bersalin
hospital teluk intan

bermula nya cerita apabila di pagi jumaat yang hening
aku di tugaskan di labour room
first masuk kt tempat org memang laa agak jangal kn
lepas di orentated 
bermula laa tugas aku sebagai student nurse

aku di tempatkan di STAGE 2
tempat di mana 
ibu2 get ready nak delivery daa kn
apabila opening of serviks dah 10cm
bole laa ibu bt delivery kn

tapi sayang nye baru 7cm
tunggu punye tunggu
tiba laa masa nye 
berlari nurse dalam room tu nak sambut baby
tidak terlepas saya pown masuk jugak laa

saat yang cemas sekali apabila nurse suruh ibu too teran dengan 
sekuat hati nye
ibu tuu pown tak mudah putus asa
tetap teran dan teran
sakitnya memang ALLAH jelaa yang tahu

di sebabkan kepala baby sudah nampak
lagilaa semangat nye ibu tuu nak teran 
akhirnya kuar laa baby boy ..
perkataan yang pertama keluar daripada mulut ku
adalah
ALHAMDULLILAH !

selamat datang ke dunia adik !
berjasa laa kepada mak ayah
hargai larh pengorbanan mereka saat ibu mu
melahirkan kamu di dalam dunia ini
jaga larh nama baik ibu bapa mu
doa kan larh SYURGA sebagai tempat mereka

sunnguh di saat ini saya memang merindui ibuku
HASNAH BINTI DAUD
k.ah rindu mak !


corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat

Monday, 12 September 2011

berposting nya daku bersama mereka di wad GC



here we are 
FAQIHAH RAHMAN
at gynaecology ward at
hospital telok intan
batch 3 

now we are to posting at gynaecology wad
haa
bermula laa debaran kami dengan CIK PAREHA AHMAD
mmag di kenali ramai sbg lecs yg sngt tegas
tp alhamdullilah sume nye berjalan dengan lancar 
sepanjang kami berada di sitoo
memang terbaik laa cik (:


sepanjang posting di wad baby nie
memang tipoo laa klau naluri keibuan too xde kan
mmang gabra gak laa frst time nak mandikan baby kan
dah laa baby yang baru di lahirkan plak tuu
dlm masa 24 jam baby too dah boleh di mandikan
mmag laa FRESH ag kn BABY too 

sekarang nie TERIMA KASIH laa kt cik
sebab sy dah pandaikan nk mandikan baby tooo
soo nyerw
saya dah boleh laa nak mandikan anak sendiri nanti 
tanpa perlu bantuan dan tunjuk ajar daripada 
mak n mak mertua saya 
sooo ..
i'm glad to learn about this 
CIK PAREHA AHMAD
thanks a lot cik !!!


apa kata kte jamu mata dengan gambar2 nie plak yerw
enjoy it !!


qiha + aini alias
bersama baby macrocosmic

aINI alias + sofea (:




aku + baby yang sempat kwn ku mandikan ,,

muke terkejot .. hahaahah

besh taw bau baby yang baru di lahirkan (:
syok angt baby too berposing ,
tanpa x sedar dah kene gg akk taw .
sofea + zarifah bachok 
that's all that i can tell u about my life as a student nurse
batch 3 in 
universiti kuala lumpur
royal college of medicine perak 
perak darul ridzuan
malaysia 
(:

corak coret kehidupan FAQIHAH RAHMAN bersama mereka harap hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat